Min blogglista

onsdag 21 februari 2018

Från ö till ö

  Tamara McKinley är född i Australien men bor i London. Hon skriver gärna romaner med historisk förankring och skildrar starka kvinnor i det förflutna. Så är det också i den nyutkomna "Vågornas viskningar"som  är en episk berättelse om kärlek och svek som utspelar sig på den vackra ön Skye, väster om Skottland och i det avlägsna Tasmanien utanför Australien.
    Året är 1905 och  Christy har länge drömt om att resa från hemmet i Tasmanien till den vilda och vackra ön Skye där hon en gång föddes. Hon vill uppleva den storslagna naturen och den dramatiska kusten i sitt hemland.
   Nu, när hon är 65 år gammal, har hon äntligen bestämt sig för att resa. Med sig har hon sin försiktiga dotter Anne och sitt barnbarn Kathryn.  Men ingen av dem känner till Christys förflutna, som är mörkare och mer komplicerat än de kunnat ana.
     När de anländer till Skye dras bitterljuva och sedan länge begravda minnen upp till ytan, och det kommer förändra de tre kvinnornas liv för alltid. Underhållande läsning för gråtrista dagar och kvällar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar