Min blogglista

onsdag 7 februari 2018

Akademiska mord

"Den fjärde pakten" är Kristina Appelqvists den fjärde deckare hos Pirat i serien med litteraturforskaren Helena Waller i huvudrollen.På annat förlag har hon gett ut fyra böcker till om brott knutna till Västgöta universitet. I den här pusseldeckaren återkommer även rektor Emma Lundgren som läsarna mött i  Appelqvists tidigare böcker. 
   Det öppnar med att en student faller ner från universitetets klocktorn. Ingen kan säga om det rör sig om en olycka, ett självmord eller rentav mord. Händelsen hamnar snart i skuggan av en stor donation som ska bekosta ett unikt  arkeologiskt center för forskning och göra Västgöta universitet känt i hela världen.
   Rektor Emma Lundgren, som återvänt efter mammaledigheten, känner sig mer och mer motarbetad av sina kolleger. Intrigerande dekaner och en vikarierande rektor som inte vill träda tillbaka. Tillsammans med Helena Waller försöker hon ta reda på vad som sker och vem som ligger bakom kuppen för att få henne avsatt. Och när chefsgruppen besöker den rika donatorn på Franska rivieran inträffar ett mordförsök som får dem att inse att starka krafter verkar i det fördolda. Det akademiska livet à la Appelqvist är inte alls ofarligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar