Min blogglista

lördag 17 februari 2018

Äventyret väntar läsare

Sarah Sheppard är expert på fantasifulla, humoristiska, inspirerande faktaböcker för barn. Hennes dinosaurieböcker är redan levande legender. Nu är hon tillbaka med en riktig drömbok för nyfikna
barn - vuxna kan också lära sig en hel del - "Upptäckare och äventyrare". 
    Med Sheppard som guide blir resan både rolig och lärorik. Läs om rymdfärder, omöjliga expeditioner, spännande forskningsresor och kanske en och annan irrfärd. Här bjuds på såväl fakta som intressanta anekdoter och humoristiska reflektioner. Ett måste för alla som längtar efter äventyr och farliga resor, men själva kanske inte vill lämna hemmet!
    Följ med när Sheppard leder oss ut på en resa i upptäckarnas och äventyrarnas spår.  Här kan man lära sig är något helt nytt om den första månlandningen, följ kapplöpningen om att bli först på sydpolen och få reda på vem som var först ner i världens djupaste djuphavsgrav eller vart piloten Amelia Earhart tog vägen.
   I serien ”Jorden runt” fortsätter faktadrottningen Sarah Sheppard att fördjupa sig några av de fascinerande saker som presenterades i Viktiga kartor – för äventyrare och dagdrömmare. Och illustrationerna är, fortfarande, helt underbara.Nu har turen kommit till de som gett oss möjlighet att kartlägga vår fantastiska planet – upptäckarna och äventyrarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar