Min blogglista

fredag 23 februari 2018

Svensk feelgood-roman

"Sånger i skymningen" av Camilla Davidsson är den fjärde fristående delen om den unga storstadskvinnan Emma och hennes sökande efter kärlek, lycka och meningen med livet. Det är en bok om sorg, skuld och revidering av minnen, men även om barnlängtan. Boken är inspirerad av författarens erfarenheter av hur det är att förlora en förälder som man har en komplex relation till och svårigheterna i att bilda familj med någon som redan har barn.
   Den här boken börjar två år efter den omskakande pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela och Emma har lyckats bryta sig ur ekorrhjulet och lagt det mesta av sitt destruktiva beteende bakom sig. När vi möter henne här har hon just lämnat Fårö efter en sommars arbete på Solgården. Att driva ett pensionat var långt jobbigare än hon väntat sig och hon bestämmer sig för att återigen pilgrimsvandra i Spanien, dels för att få en smula lugn och ro, men även för att få rätsida på tankarna kring Olle, den tjugo år äldre läkaren hon är kär i. De har tillbringat sommaren ihop, men undvikit det viktigaste samtalsämnet av alla - frågan om barn. Men pilgrimsvandringen blir inte alls som Emma föreställt sig och en dag får hon ett oväntat samtal hemifrån. Hennes mamma har fått en stroke och ligger på sjukhus med svåra men. Emma lämnar motvilligt Spanien med huvudet fyllt av frågor. Får man vara arg på en svårt sjuk förälder? Deras relation har varit allt annat än enkel och de har inte setts på närmare två år.
    Camilla Davidsson, född 1969, gjorde sin författardebut med Under Vintergatans alla stjärnor.  Mellan 2008 och 2016 drev hon ett Bed & Breakfast på Fårö, men numera satsar hon helhjärtat på författarskapet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar