Min blogglista

måndag 12 februari 2018

Morgondagens historia

Yuval Noah Harari har hyllats av läsare och kritiker världen över för sitt avväpnande och samtidigt djupt belästa sätt att skildra mänsklighetens historia. I "Homo Deus" fortsätter han den utforskning av våra grundläggande villkor som påbörjades i "Sapiens" - men nu riktar han sökarljuset mot mänsklighetens framtid.
   Homo Deus går på djupet i ämnen som dödens avskaffande, introduktionen av artificiellt liv och
   För under det senaste århundradet har människan lyckats göra det omöjliga. Svält, krig och sjukdomar har förvandlats från obegripliga naturkrafter till problem som faktiskt går att hantera. Idag är det fler som dör av för mycket mat än för lite, det är fler som dör av hög ålder än av smittsjukdomar och självmord är en vanligare dödsorsak än krig och terrordåd tillsammans.
   Frågan är bara vad som ska ersätta krigen och svälten som mänsklighetens huvudfokus. Vilka framtidsprojekt, drömmar och mardrömmar kommer att prägla vår värld under återstoden av 2000-talet?
varför vi människor vill förvandlas till gudar. Det är en fascinerande bok som dyker rakt in i mänsklighetens stora och omöjliga ödesfråga: Vart är vi på väg?
    Författaren, som är född 1976 har doktorerat i historia vid University of Oxford och undervisar vid Hebreiska universitetet i Jerusalem. Boken har hyllats för att den är både seriös och lättläst och får läsaren att känna förståelse för de stora linjerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar