Min blogglista

söndag 3 november 2019

Skuggorna ruvar

Med oktobermörkret ruvande utanför rutorna grips den ensamme pensionären Nils-Gabriel Husar av panik. Hotfulla ljud får honom att frukta besök av någon med ont i sinnet, någon som kanske redan hunnit bryta sig in i huset. Och plötsligt hörs en skarp telefonsignal i natten.
   Det är upptakten till Björn Hellbergs deckare "De tysta". Berättelsen tar avstamp hemma hos den skräckslagne Husar. Polisen rycker in och finner spår som leder till Lyselska skolan.Sedan tar det inte länge förrän brottsutredarna inser att folk med koppling till den kontroversiella läroanstalten kan sväva i direkt livsfara.
   Efter några års bortavaro är det dags för kriminalarna i den fiktiva storstaden Loviken att åter äntra  scenen. Populära profiler som exempelvis Carina Keller och Stig-Allan Jönsson gör nu efterlängtad come back i den femte fristående delen i serien.
   På sitt stillsamma sätt beskriver Hellberg initierat människor och miljöer.  Det är också en berättelse om feghet och maktfullkomlighet. Något som de allra flesta av oss
kan känna igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar