Min blogglista

torsdag 21 november 2019

Kriminella Sandhamn

   Den tionde delen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn har kommit och intrigen i "I hemlighet begravd" återkopplar till händelser ett decennium tillbaka.
   Skelettdelar hittas på Telegrafholmen mittemot Sandhamn när man spränger för ett nybygge och polisen Thomas Andreasson kallas dit i sensommarvärmen. Spåren pekar mot två kvinnor som försvann tio år tidigare. Men vem har egentligen begravts på ön?
   Nora Linde, åklagare och Tomas vän, är sjukskriven efter ett tragiskt brottmål. Hon plågas av mardrömmar och kan inte sluta älta sitt misslyckande. Att hon denna sommar fått problem med vindrickande vill hon inte låtsas om.
   När hon hör om fynden på Telegrafholmen försöker hon desperat att ställa saker och ting till rätta. Mot allt förnuft inleder hon en riskabel utredning vid sidan av polisens och riskerar både sitt och dotterns liv liksom sitt äktenskap. Vänskapen mellan Thomas och Nora utsätts för svåra prövningar denna sommar.
     Sten beskriver livet i skärgården med insikt, hon bor ju själv i Sandhamn. Kan kanske tycka att intrigen blir väl råddig med tre försvunna personer som hör ihop på nåt sätt men hon lyckas ändå ge historien en trovärdig upplösning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar