Min blogglista

tisdag 26 november 2019

Att vårda gammalt

Ärvda föremål med många minnen eller nyinköpta fynd från loppisar och antikbutiker förtjänar alla att vi tar hand om dem på bästa sätt. Det innebär ju inte minst att vi kan njuta av våra favoriter ännu längre. I Kerstin Fyrands bok "Laga, vårda och renovera" ges mängder av praktiska råd, den är här man får alla de bästa tipsen och råden om hur du håller efter föremål i alla tänkbara material, såväl när det gäller att laga som att rengöra och fräscha upp.
   Här behandlas allt, från äldre antikviteter till modernare retroklassiker, från porslin till plast, mässing till konstverk och från glas & speglar till gipsbyster och figuriner. Det ekonomiska värdet behöver inte betyda allt och även ett massproducerat men minnesladdat gammalt föremål som blivit nött och stött eller gått i krasch kan förtjäna omvårdnad, lappning och lagning.
   Författaren ger också tydliga råd om vad du kan göra själv och vad som bäst lämnas åt proffsen.
 Kristin Fyrand är konservator och tar sig tillsammans med fotografen och kulturvårdsfantasten Martin Skredsvik an material för material och visar med tydliga instruktioner och steg-för-steg-bilder hur du går till väga.
   Boken är fylld med smarta tips, kloka råd och kunskaper från många års erfarenhet – och sist men inte minst är den fylld av inspirerande bilder på vackra föremål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar