Min blogglista

onsdag 19 oktober 2011

En av de stora

Nu har den kommit ut, David Brets biografi över Elisabeth Taylor. Boken har varit klar länge men fick inte ges ut innan stjärnan dött.
   Och visst var hon en lysande skådespelerska. Hennes safirblå ögon kunde berätta allt det som inte manus sade. Hon fick Oscars ett par gånger, hon blev Cleopatra med hela världen och veckotidningarna hade fullt upp med att berätta om alla hennes skandaler.
   För privatlivet var spektakulärt . De åtta äktenskapen, varav två särskilt stormiga med Richard Burton, alkohol- och tablettmissbruket, vänskapen med känd och problematiska män som Montgomery Clift, Rock Hudson och Michael Jackson, engagemanget för aids, de många gnistrande juvelerna som nu säljs på auktion.
    Skvallerpressen tröttnade aldrig på att rapportera om Elizabeth Taylor. Slutet av hennes liv gick i moll med svåra sjukdomar och många förluster och i mars i år tog hennes liv slut. En av filmens stora stjärnor har slocknat - men tänk så fin hon är på de filmisar vi flickor sparade en gång för länge sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar