Min blogglista

torsdag 27 oktober 2011

Kriminella britter

   Vad skulle deckarvärlden vara utan alla dessa bnrott i brittiska miljoer? Rakt ingenting.u har vi öde hedar, enlsigt belägna hus poch små byar fulla av hemligheter.
   Jag har nu läst en tredjedel av Peter Robinsons nya roman "Before the Poison" och det är inte en Alan Baks-historia. Det handlar om en skapare av filmmusik som efter många år i USA bestämmer sig för att flytta hem. Ensam, han är nybliven änkeman. Han köper ett hus osett - och får natuligtvis en gåta på köpet. Mer säger jag inte, nu ska jag bara njuta av resten av romanen. Gud allen vet när och om den kommer på svenska.
   Idag kom en annan brittisk deckare, en debutant som vann The Golden Dagger i fjol. "Mörk jord" heter romanen och den lovprisas i alla tonarter. Författaren heter Belinda Bauer och romanen handlar om en pojke som försöker lösa det förflutnas hemligheter och hjälpa sin familj. Naturligtvis går det illa där ute på Exmoorheden.
   Klassiskt brittiskt av bästa märke. Nu längtar jag till min läshörna.

1 kommentar:

  1. Det låter bra att Robinsons bok verkar vara så bra då jag har den i min bokhylla. Det ska verkligen bli spännande att läsa en fristående bok av honom då jag tycker att hans senaste böcker om Banks inte håller måttet.

    Mörk jord har jag läst och jag älskade den!!

    SvaraRadera