Min blogglista

söndag 3 februari 2013

Mazetti är så bra

  På hatsajten Avpixlat är författaren Katarina Mazetti just nu ett av hatobjekten nummer ett. Allt började med att hon i en tidning skrev en krönika om julen. Att traditionerna, som ju alla vet, är ett enda hopplock av seder och bruk från olika tider och platser.
  Hon har gått i svaromål mot mobben, men det har hon tyvärr inte mycket för. Undrar just om de som gapar högst har en aning om vilken vass författare Mazetti är. Nu får hon ju också exempel som kan vara till stor nytta för framtidens skrivande.
   Vi ses i min nästa roman, som han August S sade.
  Själv stöder jag Mazetti med att läsa om hennes "Mitt himmelska kramdjur" (finns i pocket) som handlar om en sekt som möts på en gammal scoutgård ett par regniga höstveckor för att hålla en studiecirkel om de stora existentiella frågorna.
  Här finns alla typer: Alla har de sina hemligheter och frågor om liv och död ställs på sin spets allteftersom de avslöjas. Lite annat smått och gått avhandlas också, t ex frågan om meningen med livet, på typiskt Mazettimanér , en blandning av dödligt allvar och galghumor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar