Min blogglista

onsdag 27 mars 2013

Det pyr under ytan

  Den gotländska sommaren är över och turisterna har rest hem. Visby återgår till vardagen. Men så börjar det brinna i villor i staden.
   Elvaårige Leo har förlorat sin mamma i sviterna efter en brand. När han flyttar till Visby med sin pappa uppstår ytterligare bränder i samma bostadsområde. En politiker utsätts för trakasserier och kort där efter dör hans hustru i en anlagd brand. Det blir Maria Werns uppgift att söka sambanden.
   De leder till ett gäng som hållit ihop sedan gymnasietiden. Ett gäng där brandmannen Björn, som Maria blivit kär i, har sina vänner.
  "Dans på glödande kol" är den fjortonde boken i Anna Janssons populära serie om polisen Maria Wern. Det är en bok om girighet, om de krafter som inte drar sig för att utnyttja andras utsatthet och om längtan efter kärlek.
  För två veckor sedan besökte författaren Mariehamns litteraturdagar och hon imponerade stort på publiken. Skärpt,  rolig och med många åsikter om vad som är yta och vad som är underströmmar. En ruggigt bra berättare är hon dessutom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar