Min blogglista

fredag 29 mars 2013

Hon blir bara bättre

  I natt läste jag ut Ingrid Hedströms urstarka kriminalroman "Svarta korpar över Villette" och en sak är säker, författaren blir bara allt bättre
.
  I berättelsen är det oktober 2008 och kaos råder i världsekonomin. På en isländsk bank i Luxemburg kliver en sekreterare oväntat in på högste chefens kontor och störtar några minuter senare mot sin död i ett hisschakt.Vad är det hon har sett?
  Samtidigt vänder sig uppretade småsparare till belgiska undersökningsdomaren Martine Poirot och kräver en utredning om den isländska bank i Luxemburg som försnillat deras sparpengar. Martine börjar nysta i bankhärvan och möter i Luxemburg en gammal vän som envist påstår att hans sekreterares död inte var en olycka som polisen anser, utan att hon mördats för att hon visste för mycket om banken.
   Samtidigt blir Martines brorsdotter, modeskaparen Tatia, indragen i en obehaglig härva där alla trådar tycks söka sig till Island och dess skrupelfria finansvikingar.Och i en fiskeby på Islands östkust gräver Martines man, historikern Thomas, i en gammal historia om svek och brinnande längtan efter hämnd. Men vart tog hämnaren vägen?
  Det här är absolut en av Hedströms säkraste deckare där spänningen hålls uppe till slutet och där en högst sannolik historia om bluffbanker och spekulationer nystas upp. Väntar redan på nästa Villette-bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar