Min blogglista

söndag 29 mars 2015

Älska männen mycket

Solange från den hyllade romanen " Flickan i Cléves" är tillbaka. Hon har i nyutkomna romanen "Man måste älska männen mycket" (ett citat från Duras) av Marie Darrieussecq blivit en vuxen kvinna som lämnat Frankrike för att bli filmstjärna i Hollywood.
  Citatet som gett romanen dess titel lyder i sin helhet:" Man måste älska männen mycket. Mycket, mycket. Älska dem mycket för att älska dem. Gör man inte det går det inte, man står inte ut med dem."
    På ett party träffar Solange skådespelaren och regissören Kouhouesso Nwokam, född i Kamerun men nu naturaliserad kanadensare. Hon blir blixt­förälskad, han drömmer om att förverkliga sin Stora Idé: en filmatisering av Joseph Conrads roman Mörkrets hjärta, på plats i Kongo. En idé som Solangen är måttligt förtjust i. Hon ser idén som en rival som vill ta mannen ifrån henne.
    Filminspelningen slutar i katastrof och de båda tvingas omvärdera såväl synen på varandra som sig själva.Mycket handlar om vad som sägs och inte sägs. Blickar och tystnader, aningar och antydningar - allt spelar roll i den här moderna kärleksromanen. När den k
om ut i hemlandet Frankrike tilldelades den prestigepriset Prix Médicis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar