Min blogglista

lördag 21 mars 2015

Det är passion, det

Så är min insats för årets litteraturdagar i Mariehamn avslutad. Har presenterat ny åländsk litteratur och intervjuat Gabriella Håkansson, kvinnan bakom Sveriges största romanprojekt just nu. Det som handlar om tidiga 1800-talets London, om excentrikern William Alderman- Finch som ska uppfylla faderns hemliga plan - bara han hittar den. "Kättarnas tempel" heter del två i romansviten som inleddes med Aldermans arvinge. Den tredje och avslutande delen ska, enligt författaren, komma 2016 och heter Nya Londinium.
  Författaren tar sitt skrivande på blodigt allvar. Hon sålde  sin lägenhet i Stockholm, köpte ett enkelt boende i Skåne, för att ha råd att vara ledig och skriva trilogin. Det är passion, det!
   I Kättarnas tempel hamnar vi i London år 1816. En nation plågad av krig, finanskris och den kallaste våren i mannaminne.I huset som kallas Templet på 45 Harley Street har tiden stått stilla. Tjänstefolket har återvänt från kontinenten, men än saknas husets herre.
   Den gamle Dilettantibrodern och förmyndaren Richard Payne Knight vakar i biblioteket med ett brev i handen.  ”Mr William Fitch-Aldermann med informator är på väg till London” meddelar det
Williams återkomst kantas av skandaler. Läraren Gebhardt iscensätter ett börsbedrägeri för att skaffa startkapital till det nya Dilettanti och mörka krafter som sätts i rörelse när Priapuskulten, ägnad åt manlig fruktbarhet, skrämmer slag på den brittiska överhögheten. London står snart på randen till revolution.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar