Min blogglista

måndag 13 april 2015

Brottsplats Hälsingland

Fiolmusik och amerikanska raggarbilar, kärlek och dramatik, vardagliga glädjeämnen och bekymmer. Läsarna får bekanta sig med kriminalpoliser från Delsbo och Hudiksvall och deras nära och kära
    Allt får plats i Leif Woxlins Norrlandsdeckare som nu finns som både pocket och e-bok. Jag har läst "Sommarens hot" som handlar om att poliser utsätts för handlingar som ska skapa skräck. Läsaren som dras in i polisvärlden blir först rejält konfunderad, är faktiskt kommissarien så skum som hans underlydande tror eller är han bara oförstådd? Poliserna i Hudiksvall lär sig att man inte kan lita på någon, lojaliteterna skiftar. Men det klarnar mot slutet av historien.
   Dessutom ges plats för den särskilda hälsingekultur, som kännetecknas av stora hemman och bondepalats från början av förra seklet, av folkmusik och folklore, och av ett självständigt släkte som i stor utsträckning formats av att ha fått stå utanför storbolagens påverkan och exploatering. I en bygd där det av tradition saknas både storbolag och satsningar på statliga verk har folk blivit vana att ta saken i egna händer och det sätter sin prägel på polisarbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar