Min blogglista

fredag 20 maj 2016

Det händer på Singö

   "Mordbrännaren" är den andra fristående delen i Anders Gustafssons och Johan Kants Singöserie. Den första hette "Singöspionen" och kom i fjol. Och det är på Singö, ön ut mot Ålands hav som det händer saker. Intrigen från den första boken går igen även här.
    En våldsam brand utbryter en höstnatt i husvagnar och tält på Singö camping, där en grupp romer bor. Kriminalinspektör Solbritt Andersson, som är utlånad från Stockholm till Norrtälje polisstation, och hennes kollega LenaKarlsson leder utredningen.
      Förövarna har inte lämnat några spår på platsen, bortsett från att de har sprejmålaten brun triangel på en vägg. Snart står också en gård på norra Singö i lågor. Finns det ett samband mellanmordbränderna? Parallellt med de komplicerade brandutredningarna fortsätter polisen arbetet med att kartlägga nätverket kring den gäckande spionen och ex-militären Sven Löwengrip. Det förflutna kastar återigen långa skuggor överskärgårdsön.
   Jag gillar berättarstilen i de här deckarna. Och att låta en kvinnlig polis som är 60+ vara "hjältinna" är ett originellt och modigt drag. Håller tummarna för att jag får träffa Solbritt igen

1 kommentar:

  1. Måste ju kolla upp dessa böcker då de utspelar sig runt min sommarstuga. Kanske blir lagom läskigt och intressant då :P

    SvaraRadera