Min blogglista

söndag 1 maj 2016

Lovsång till tanten

Uppföljaren till "Äntligen tant!" har kommit. "Tant i balans" är Anna Erikssons peppiga självhjälpsbok för skeptiska tanter. Med  skarpsynthet lyfter hon tanten och låter henne vara precis som hon är. Tantlivet är nämligen så vist konstruerat att det går att kombinera med att vara till exempel partiledare, mamma, gotlänning, (ålänning, väl?) cyklist, körsångare eller landskapsarkitekt.
   Här kan man läsa om tanten som rensar ut gifter ur skafferiet, försöker sova och kämpar mot det förbannade sockersuget. Eller om smala fönsterbrädor, konsten att promenera och naturlig mindfulness. Kolla sen om du är citytant eller lanttant i det fiffiga snabbtestet. Släpp loss och gör tant-i-balans-övningarna. Och få svar på var tanten möter kärleken nuförtiden.
   Låt "din inre tant" komma ut ur garderoben för att bli tant är nämligen en bonus – som ett skönt sviktande fotinlägg som får din promenad att bli så mycket härligare.
    Här uppmanas tanten till att göra det som tanten mår bra av som till exempel att tillverka egen bodyscrub av kaffesump, att se på saker ur ett annat perspektiv (dammråttaperspektivet) och att äta rätt och få en god nattsömn.
   Att anordna tantretreat med trasmatteyoga står också på listan för att nå mindfulness.Bara så ni vet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar