Min blogglista

fredag 27 maj 2016

Helt mot strömmen

  
I vår tid upplever många att allt går snabbare och snabbare. Livets hastighet accelererar. Vi ska hela tiden förhålla oss till exempelvis ny teknologi och skiftande trender inom mat, mode och mirakelkurer.
    Allt är under permanent förändring och det ligger nära till hands att tolka samtidens epidemier av depression och utbrändhet som individens reaktion på den konstanta accelerationen. Känns det bekant?
   Men i "Stå fast - vägra vår tids utvecklingstvång" gör danske psykologiprofessorn Svend Brinkmann upp räkningen med utvecklingssamhället och hela självhjälps- och coachfenomenet på ett både underhållande och lättsamt sätt. Det här är en bok som passar alla oss som känner oss som motvallskäringar i tidens ström.
   Han anser att vi behöver lära oss att ha rötter istället för fötter, att stå fast istället för att ständigt vara i rörelse. Bara så kan vi bli människor med integritet, sinnesro och karaktär.
    I sitt korståg mot självhjälpsgenren har han valt att bygga upp sin bok just som en självhjälpsbok med ett konkret sjustegsprogram.Så här ser hans program ut i punkter:
1. Sluta känna efter i dig själv.
2. Fokusera på det negativa i ditt liv.
3. Ta på dig nej-hatten.
4. Håll tillbaka dina känslor.
5. Avskeda din coach.
6. Läs en roman - inte en självhjälpsbok.
7. Dröj vid det förflutna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar