Min blogglista

torsdag 19 maj 2016

Vänskapens komplikation

   I "Den sårade pianisten" beskriver Maria Ernestam än en gång relationer, hemligheter och drömmar. Det handlar om barndomens spöken, musikens betydelse och människor som söker möjligheten att leva ett fritt liv. Och om vänskapsband som vuxit sig starka, kanske för starka.
    Veronica och Marieke har varit vänner sedan de var små. I vuxen ålder står den trofasta Marieke fortfarande i skuggan av den karismatiska Veronica. När Veronicas moster Klara dör sätts en händelsekedja igång som förändrar deras vänskap på djupet och får livet att ta en ny riktning för dem båda.
    De lämnar sina familjer i ett kallt och mörkt Stockholm för att resa i Klaras fotspår, till Langkawi och San Francisco – platser som har haft stor betydelse för henne.
    Under resan upptäcker Marieke och Veronica helt nya sidor hos mostern liksom hos sig själva. Och när de träffar den gåtfulle hotellpianisten James inleds ett triangeldrama som bara kan leda till undergång. Eller kan det vara början på något nytt?
   Ernestam är mycket uppskattad i Frankrike och det kan man förstå. Men hennes läsare på svenska blir också fler och fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar