Min blogglista

fredag 21 februari 2020

Debut med stickspår

 Dervla McTiernan föddes i Cork på Irland. Hon studerade juridik vid National University of Ireland, i Galaway och arbetade tolv år som advokat innan hon flyttade till Australien. "Dödens flod "är hennes debutroman.
   Den börjar bär Aisling Conroys pojkvän Jack hittas i floden Corribs kalla vatten får hon veta av polisen att det rör sig om självmord. I ett försök att glömma begraver sig Aisling i arbete. Men så återvänder Jacks syster Maude till Irland - efter många år utomlands - och är fast besluten att bevisa Jack blivit mördad. 
   Samtidigt har kommissarie Cormac Reilly, som nyligen omplacerats från insatsstyrkan i Dublin, fått i uppgift att gräva i ett tjugo år gammalt fall, som förföljt honom under åren: när Jack bara var en liten pojke dog hans och Maudes mor. Dödsfallet rubricerades som en oavsiktlig överdos. Nu utreds fallet på nytt, som ett möjligt mord.
   Visst är det en välkonstruerad intrig men jag tycker författaren lägger för mycket krut på att beskriva den intriger som finns på polisstationen, en mängd namn passerar och gör inte mig så mycket gladare. Dessutom är den svenska titeln urdålig och melodramatisk. Men annars är den bra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar