Min blogglista

torsdag 6 februari 2020

Kortroman om Mure

  Jenny Colgans senaste på svenska är " En avlägsen kust" och det är en kortroman -183 sidor - som utspelar sig på samma plats som serien om Flora och den lilla ön i havet. Men i den här historien är Saif och Lorna huvudpersoner.
     Lorna är lärare bor på den lilla skotska ön Mure. En fridfull plats, där alla hjälper sina grannar. Men när den lokala läkaren ska gå i pension, finns ingen som vill ta hans plats. Mure är för litet och ligger alldeles för avsides.
    Långt därifrån i ett överfullt flyktingläger håller Saif på att behandla en pojke som skadat sig illa i handen. Saif är själv flykting, men han är också läkare och precis det Mure behöver. Så Saif anländer till Mure och välkomnas med öppna armar.
    Men kommer han att kunna gå vidare trots sina tunga minnen och svåra erfarenheter? Den här sommaren gör Saif sitt bästa för att känna sig som hemma i en ny och obekant miljö, och för Lorna kommer ingenting mer bli sig likt.
   De som läst romanerna om Flora vet att Saif hittar sina båda söner som också kommer till Mure. Men vad som hänt hans fru vet vi inte.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Ursäkta mig men bara för att berätta att vi är ett lokalt företag och vi erbjuder pengar till alla seriösa och ärliga människor för att öka sin verksamhet eller för att göra ett köp. Räntan är 3% per år.
    Kontakta oss via e-post för mer information.

    E-post: simondurochefort@gmail.com

    SvaraRadera