Min blogglista

måndag 24 februari 2020

En orolig grav

   På måfå plockade jag fram en av Elly Griffiths tidiga deckare om rättsarkeolog Ruth Galloway och kommissarie Nelson, ett omaka par med komplicerad inbördes relation."En orolig grav" är bok nummer fem i serien och en man blir innebränd i sitt hus vars ytterdörr är låst utifrån.
    Offret, en före detta studiekamrat till Ruth, har strax före sin död skickat ett brev till henne i vilket han berättar att han gjort ett sensationellt fynd i närheten av Blackpool. Fyndet rör den legendariske kung Arthur och eftersom Ruth är specialist inom området gamla skelettdelar ber han om ett expertutlåtande. I samma brev framgår att han är rädd, men han hinner aldrig förklara varför.
    Allt medan Ruth kartlägger Dans upptäckt börjar omgivningen bete sig misstänkt. Det står klart att starka krafter inom universitetsvärlden vill undanhålla något från offentlighetens ljus.Vad det är kommer som en överraskning, jag lovar.
 Torr humor, ett ovanligt persongalleri, fin miljöskildring och skickligt sammanvävda intriger har gett Griffiths böcker en stor och välförtjänt läsekrets. Väl värd omläsni ngen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar