Min blogglista

onsdag 28 november 2018

Michelle Obama privat

Michelle Obama är en av vår tids mest ikoniska och beundrade kvinnor. I boken som i original heter "Becoming" - på svenska Min historia berättar hon om sitt privata jag och om familjen. Politik är hon inte intresserad av. Som den första afroamerikanska presidentfrun skapade hon det mest öppna och inkluderande presidentskapet i USA:s historia. Det som kom sen ska vi inte tala högt om...
    Hon är en passionerad och kraftfull förespråkare för kvinnor och flickors rättigheter världen över och har förändrat hur föräldrar och barn ser på hälsa och vikten av ett aktivt liv. Samtidigt har hon uppfostrat två döttrar och stått sida vid sida med sin man i hans uppdrag att leda USA genom några av landets mest påfrestande perioder.
    I sina självutlämnande memoarer bjuder Michelle Obama in läsare till sin värld och berättar om de erfarenheter som har format henne som person. Från barndomen i Chicagos fattiga South Side till prestigeuniversitet och genom åren som företagsledaren som kämpade med livspusslet, till tiden på världens kändaste adress.
   På ett ärligt och insiktsfullt sätt beskriver hon sina med- och motgångar - i det privata och offentliga - och berättar om sitt liv såsom hon har levt det, med sina egna ord och på sina egna villkor. Det är en ovanligt personlig skildring av en kvinna som ständigt har trotsat samhällets förväntningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar