Min blogglista

fredag 23 augusti 2013

Brott i dansk idyll

"Paranoia" heter danskan Gretelise Holms första deckar om ond bråd död i en dansk småstad, där sommaridyllen döljer både tvivelaktiga affärer och mördare. Hör möter man för första gången den medelålders journalisten Karin Sommer - hon återkommer i fler deckare sen - som precis återvänt till sin hemstad. Men någon försöker skrämma livet ur henne på olika vis.
   Eller är hennes nattlige inkräktare bara inbillning? Polisen hittar inga spår och de flesta i Karins omgivning börjar tvivla på hennes mentala hälsa. I samma veva är Karin mitt uppe i att skriva ett reportage om en familjetragedi – en man har tagit livet av sin fru och sitt barn och sedan begått självmord.
    Karin inser att allt inte står rätt till, men när hon själv börjar tvivla på sin psykiska stabilitet tvingas hon till slut att sjukskriva sig och lägger reportaget på is. Som en räddande ängel dyker dock den unga advokaten Andrea Vendelbo upp och hjälper henne att reda ut vad som är verklighet och illusion.
  Jag har läst de titlar av Holm som finns på svenska men det är flera år sen det kom någonting nytt. Så snälla Piratförlaget, som ger ut Holm, glöm inte den här utmärkta författaren och journalisten som har så god hand med intriger!

1 kommentar:

  1. Nyligen läste jag boken How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all. Den är verkligen underbart fantastisk! Den bevisar vetenskapligt att det finns hopp om att sluta vara dum och förstöra Jorden trots allt, och tipsar även om hur det ska gå till! Det är en bok som alla borde läsa tycker jag. Den kostar bara 149 kronor och beställningssidan är http://litenupplaga.se/1198

    SvaraRadera