Min blogglista

måndag 5 augusti 2013

Samtal i det gröna

   Idén att intervjua och skriva om konstnärer, musiker, författare och andra med skapande yrken och deras trädgård hade Karin Berglund  sen början av 1990-talet och i fjol kom boken "Samtal i trädgården ut".. Här presenteras nu ett trettiotal kulturpersonligheter och deras syn på trädgården som idé och hur det blev i verkligheten.
Bland de medverkande finns författaren Göran Greider, konstnären Thèrèse Reuterswärd, kulturhistorikern Ronny Ambjörnsson och många fler.Åländskt intressant är landskapsarkitekten och konstnären Simon Häggblom som förverkligat sin trädgård på Gotland tillsammans med Karin Lind.    Med samtalet som form hamnar fokus på vitt skilda saker i de olika trädgårdarna: allmängiltiga och nyttiga, speciella och tankeväckande - allt efter person och yrke. Konstnärernas syn på färg, form och struktur; författarna som känner av och registrerar; Nobelfestens blomsterarrangör som älskar det ömtåliga och förgängliga i det växande och landskapsarkitekten som vill överraska och bryta mot asketiska regler för god smak.
  Karin Berglund är en nyfiken och lyhörd samtalspartner och inte minst en skicklig berättare.Hennes bilder är, som vanligt, underbara.
  En bok att ta med sig in sen när hösten sänker sig över odlingarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar