Min blogglista

söndag 4 augusti 2013

Langfesten fortsätter

Norstedts förlag fortsätter återutgivningen av Maria Langs tidiga deckare. Nu har en ny trio, i läckra retro-omslag getts ut. Det är "En skugga blott", Tragedi på en lantkyrkogård" och "Rosor, kyssar ovh döden", alla från 50-talet som kommer ut.
  Jag har börjat läsa "Rosor, kyssar och döden# för jag kommer inte ihåg att jag skulle ha läst den tidigare. Här är det Christer Wijks liv innan han träffade sångerskan camilla Martin som berättas.
   Christer Wijk har gått och blivit kär i den vackra Gabriella Malmer, och de har bjudit Puck och Eje till förlovningskalas på släkten Malmers herrgård i Rödbergshyttan.
Men de ängsliga släktingarna verkar inte alldeles glada åt förlov­ningen. Och inte heller åt att Gabriellas lillasyster umgås med oäktingen nere från arbetarbostället på Udden.
   När dessutom familjens överhuvud Fredrik Malmer, Gabriellas farfar, meddelar att han ska skriva om sitt testamente blir stämningen inte bättre. Så en natt avlider disponent Malmer under plågsamma former. Någon har givit honom en överdos av hjärtmedicin. Och kandidaterna till vem som gjort det är många. En riktigt bra skildring av Bergslagen och gamla familjer från trakten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar