Min blogglista

måndag 30 maj 2016

Perfekt sommarläsning

Brittiska författaren  Katherine Webb håller på att bli ett etablerat namn, även på svenska, för alla som gillar historiska romaner med koppling till nuet. "En sång från havet" är en sådan bok.
   I en liten by i södra England lever Mitzy Hatcher vind för våg. Mamman slänger ut henne ur huset när karlar kommer på besök, och Mitzy vandrar ensam längs kusten. En dag lyser det i den öde granngården, konstnären Charles Aubrey har flyttat in med sin familj. Plötsligt förändras allt. Under några somrar vid 1930-talets slut väcks Mitzys hopp om en annan framtid, och starka känslor sätter hennes tillvaro i gungning.
   Många år senare skriver galleristen Zach en biografi över den konstnären Aubrey. Han är som trollbunden av Aubreys tre målningar som finns i hans ägo. Vem är den unge pojken Dennis som ingen känner till? Lever bondflickan med den intensiva blicken fortfarande? Och vad hände med Charles Aubrey under andra världskriget? I jakt på svar reser Zach till södra Englands kust. Men de sanningar han hittar ligger bortom allt han hade kunnat ana.
    Den här romanen finns nu i pocket och är utmärkt sommarlektyr. Med sina drygt 500 sidor varar den ett tag.1 kommentar:

  1. Den här boken står snart på tur att läsas hos mig. Skall bli spännande.

    SvaraRadera