Min blogglista

torsdag 12 maj 2016

Till Edinburgh

   Han har kallats "Den nye Ian Rankin" och det är inte helt fel. James Oswalds tredjde deckare om kommissarie Tony McLean i Edinburgh är välskriven och håller tempot uppe. "Bödelns sång" är den tredje boken i serien som ges ut på svenska av förlaget Modernista som profilerar sig på deckare och spänning och även ger ut favoriten Louise Penny.   Det börjar med att en ung man hittas hängd i sitt hem i Edinburgh. Det ser ut som ett simpelt, sorgligt självmord, men kriminalkommissarie Tony McLean blir förbryllad av det egendomliga självmordsbrevet. En andra hängd man och ytterligare ett underligt meddelande pekar mot ett olycksbådande mönster.
   McLean är mitt uppe i en utredning om prostitution och trafficking, och kämpar samtidigt med att försöka koppla ihop de två självmorden. Upptäckten av ett tredje självmord övertygar honom om att det ligger ont uppsåt bakom. När han gräver djupare finner McLean svar som kommer honom närmare inpå livet än han kunnat föreställa sig. Något skräckinjagande stryker omkring på stadens gator och jakten på det riskerar att förgöra allt som McLean håller kärt.
  Oswald har snabbt blivit populär i Storbritannien och när han inte skriver driver han en boskapsfarm i North East Fife i Skottland.


1 kommentar:

  1. Har gillat de två första böckerna och ser väldigt mycket fram emot att läsa denna.

    SvaraRadera