Min blogglista

torsdag 30 maj 2019

Homan under hot

Försommar och en Homandeckare att läsa, det hör ihop. "Dödligt hot" av Jan Mårtenson är alldeles nyutkommen och aktuell i och med att terrorhot blivit vanligare. Skumma affärer och osannolika kopplingar läser man om i tidningen hela tiden.
   Två nyckelpersoner i en terrororganisation sitter häktade, för att få ut dem hotar man med en strategisk kärnvapenattack. Ett anonymt brev anländer till regeringskansliet. Släpps inte terroristerna kommer halva Sveriges huvudstad att utplånas. Bokstavligen.Är hotet äkta eller ett grotesk skämt? 
    Antikhandlare Johan Kristian Homan dras in i ett mardrömslikt scenario när hans kusin blir kidnappad och förstås kan Homan intge låta bli att lägga näsan i blöt även om han vet att det är farligt.
   Som motvikt bjuds kultur, samtidshistoria, konst och antikviteter i behagliga doser, liksom goda viner och recept. Francine Silfverstierna på Säpo och Cléo de Merode, Johan Kristians siamesiska kattväninna, får avgörande betydelse för dramats utgång.
    Vill man veta mer om Homan, och författaren, kan man titta in på Homasällskapets hemsida: https://www.homansallskapet.se  eller rent av gå med i sällskapet.

1 kommentar:

  1. Jag har bara läst en Homan-deckare tidigare och den var väl helt okej vad jag minns.

    SvaraRadera