Min blogglista

söndag 19 maj 2019

Med stänk av King

Rysare "Staden" av Camilla Sten är ingen läsning vid läggdags. Det är en väl uppbyggd skräckhistoria som för tankarna till skräckmästaren Stephen King.
   Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn försvann. 900 människor spårlöst borta och ingen vet hur det gick till. Var det en olycka, ett massjälvmord eller spelade stadens fanatiska väckelserörelse en roll i försvinnandet?
    Alice är en ung dokumentärfilmare som vuxit upp med sin mormors berättelser om Silvertjärn. Nu vill hon en gång för alla ta reda på sanningen. Hon och hennes team ska tillbringa fem dagar i den isolerade och övergivna staden och samla in material till filmen.
    Men så fort de anländer börjar de höra underliga ljud och se oförklarliga saker. Snart måste de fråga sig om det förflutna verkligen är förflutet, eller om staden kommer att sluka dem också...
   Detta är en klaustrofobisk nagelbitare om en ondska som inte borde finnas och en gåta som kanske aldrig borde lösas. med suggestiv miljöskildring, förfallna hus i norrländsk skog, och en tilltalande kuslig gåta som undersöks. Medges ska att jag tyckte den var otäck men så är jag ju lättskrämd också.

1 kommentar: