Min blogglista

torsdag 30 juni 2011

En pelargonernas man

Just nu är det pelargonernas tid, de blommar fint både ute och inne. Gillar sol och värme och kräver inte så mycket så här sommartid. Det är lätt att förstå att pelargoner älskas av många.På bilden en frodig Mårbackapelargon.
   En mycket stor pelargonvän är sportjournalisten Lasse Anrell. Hans bok "Tankar om pelargoner" är rolig läsning och ger också många tips om hur pelargoner ska skötas och placeras. Texterna är kåserande och lättlästa och Lasse bjuder på många anekdoter. Som den om när han fick vara med i Aftonbladets jubileumsbok - Aftonbladet inifrån. Lasse kände sig hedrad och kaxig, ända tills han såg vad det stod i texten. Att han gillar idrott, musik, författande och BEGONIOR.
   Ja, ni förstår vilken chock, bli beskylld för att älska begonior när det är pelargoner som får det anrellska hjärtat att slå.
    En ursäkt fick han men för alltid står det i boken att han är en man som älskar begonior.
   Vilket hemskt förtal!

2 kommentarer:

  1. Visst är det en bra bok! Och jag förstår Lasse Anrells frustration, pelargonälskare är jag också, men kan inte med just begonior...

    SvaraRadera
  2. Ja hugaligen! Inte vill man bli beskylld för att älska begonior. De ser ju så konstgjorda ut, dessutom. Stackars blommor men de har det mesta emot sig!
    BME

    SvaraRadera