
Kan alla lära sig att laga mat? Kan man gå andra vägar än dem som finns i traditionella kokböcker? Och kan man till och med ha roligt när man lagar mat är frågor hon ställer. Ett av svaren är tänkvärt:# Förmåga att kyssas eller laga god mat är inte en förmåga som man föds med eller utan. I början, innan vi har tränat, är vi i regel jättedåliga allihop. Varenda en. Att laga mat är npågot man blir bra på för att man vill bli det."
Det här är en bok om matlagning i fri stil, ätandets glädje, före detta pojkvänner, kärlek i gasform, otacksamma ungar, vikten av jämställdhet, smaksinnets fysionomi, problemet med kost, författandets plågor, maten som religion, kreativitetens källor, mat och sex, kökets utrustning, kött som konflikthärd, konsekvenser av kroppsfett, pengar och döden, men kanske mest av allt - hur man gör när man lagar mat.
Låter inte det som spännande läsning?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar