Min blogglista

fredag 27 december 2013

På en glasveranda

I ett gammalt hus på engelska landsbygden samlas en grupp människor med författardrömmar. Här i den pittoreska, gröna omgivningen ska de tillsammans inspireras till att skriva. Det är upptakten till Ann Cleeves nya deckare - "Glasverandan" - med den fula men smarta Vera Stanhope som problemlösare.
    Temat för kursen är spänningslitteratur. Men snart spricker idyllen. En en av lärarna, en känd tv-profil, hittas knivhuggen i närheten av husets glasveranda. Kriminalkommissarie  Stanhope och hennes parhäst, polisassistent Joe Ashworth, dras in i mordutredningen.Och förstås underskattar de snobbiga kursdeltagarna Veras intelligens - och det är värst för dem.
   Tidigt upptäcker Vera att hennes granne finns i sällskapet och dessutom tycks vara den som alla misstankar riktas mot. Men Vera och Joe hittar varken motiv eller ledtrådar. När ytterligare ett mord sker befarar Vera att det finns en mördare som vill göra verklighet av fiktionen.
   det här är en klassisk pusseldeckare där alla är misstänkta och spänningen håller ett grepp om läsaren till sista sidan. Böckerna med Vera Stanhope har även filmatisera
ts och visats på TV4 i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar