Min blogglista

torsdag 8 augusti 2019

Drottning byter spår

 "Arvet" är första delen i isländska deckardrottningen Yrsa Sigurdardóttirs serie om barnpsykologen Freyja och polisen Huldar.
    En kvinna hittas mördad i sitt hem i Reykjavik, och enda vittnet är en liten flicka som polisen hittar gömd i rummet där mordet skedde. Hon är så chockad av händelsen att hon har slutat tala.  
    Kriminalpolisen Huldar står handfallen inför flickans tystnad. Han vänder sig till psykologen Freyja som har stor erfarenhet av att arbeta med traumatiserade barn. Freyja är skeptisk till polisen i allmänhet, och Huldar i synnerhet. Men hon är fast besluten att skydda flickan. Det kan bli svårare än någon av dem först anar. Mördaren lämnar kryptiska ledtrådar till dem, men klarar de av att tyda dem innan nästa offer skördas?
   Författaren väver skickligt samman mörka familjehemligheter och en mordintrig som får blodet att isa sig. "Arvet " sticker ut i mängden bland alla nordic noir-thrillers som givits ut de senaste åren.
  Historien innehåller så många lager och är så skickligt konstruerad att ingen på jakt på en rysansvärt bra historia blir besviken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar