Min blogglista

torsdag 15 augusti 2019

Modet och härligheten

 Med "Djävulen bär Prada" och "Hämnden bär Prada" tog Lauren Weisenberg plats som författare till
   Det handlar om Emily Charlton som har jobbat som varumärkeskonsult åt stjärnorna sedan hon lämnade den djävulska chefredaktören Miranda Priestly. Men på senaste tiden har hon förlorat en del kunder. Hon ligger efter i sina sociala media-kunskaper och de yngre förmågorna börjar gå om henne. Emily behöver ett gyllene tillfälle att återta sin plats på toppen, och hon behöver det nu.
  Så när före detta supermodellen Karolina Hartwell arresteras för rattfylleri försvinner de rika vännerna och kvällspressen slår klorna i henne. Snart inser Karolina att den som ligger bakom hennes fall är hennes make. Han är en senator på väg uppåt, och har hittat en mer passande partner i presidentens dotter.
elak feel-good med vassa inblickar i den skoningslösa modebranschen. På den linjen fortsätter hon med "Härlighet varar längst".
    Att återuppbygga Karolinas varumärke blir Emilys möjlighet till comeback. Hon, Karolina och deras gemensamma vän Miriam, framgångsrik advokat och numera hemmafru, går samman för att skipa rättvisa. Längs vägen hittar de en oväntad men viktig bundsförvant i Miranda Priestly.
   När jag läser den här sorten av skildringar av amerikanska modekvinnor kan jag inte låta bli att tänka på Ivanka Trump och vilka intriger som kan ha fört henne till den position hon har idag. Det kan vara så att verkligheten slår dikten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar