Min blogglista

fredag 13 mars 2020

Bristvara: Leon

   Donna Leons utmärkta deckare med kommissarie Brunetti i huvudrollen håller på att bli en bristvara. Det är länge sedan någonting nytt översattes till svenska och det är definitivt en brist. Men man kan ju alltid läsa om vad man har eller skaffa dem på engelska.
   Eftersom Venedig och Italien just nu är "no go zone" på grund av coronan så får man i stället läsa om Venedig som det var. Har plockat fram "Inte ens i döden" som börjar med att Brunetti och hans kollega Vianello får rapport om att en kropp setts i vattnet nära en av trapporna vid Canal Grande. 
    Det är en regnig morgon i Venedig och de beger sig till platsen där de hittar en barnkropp som de lyfter upp på land. Den döda flickan har långt glänsande hår och bär en guldring som väcker frågor. Underligt nog har ingen anmält en saknad flicka.
    Bilden av den döda flickan med håret format som en gloria förföljer Brunetti i återkommande mardrömmar.Han försöker fastställa flickans identitet genom att söka efter familjen. Spåren leder honom till ett romskt läger och i sin beslutsamhet att bringa klarhet i fallet tvingas Brunetti att kämpa både mot grov kriminalitet och mot myndigheternas fördomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar