Min blogglista

lördag 21 mars 2020

Med ullsax som vapen

  " Dödslistan" är det nyaste tillskottet i Anna Janssons populära serie om Maria Wern, som i år firar tjugoårsjubileum.
    Central för berättelsen är tjugoåriga Agnes, som har utsatts för övergrepp under en lång tid. Hon anförtror sig åt en barnmorska som har startat en hemlig Facebookgrupp: Ullsaxen. Agnes berättar sin historia och äntligen finner hon förståelse.
    Samtidigt börjar misstänkta men friade våldtäktsmän och sexförbrytare falla offer för en anonym mördare. Männen hittas nakna med namnet Erinya inristat i huden. Bredvid kropparna återfinns en ullsax som använts för att stympa dem...
   Samtidigt måste Maria Werns kollega Jarita genomleva ytterligare en rättegång, när männen som våldtagit henne överklagar domen till Svea hovrätt. Den här gången går en av männen fri, men det hade nog varit säkrare för honom att sitta fängslad.
   Maria och hennes kollegor får förstärkning på stationen i form av Ragnarsson, även kallad Ragnarrök, från rikskrim på fastlandet. Men han försvårar arbetet och Maria Wern börjar misstänka att han skyddar någon, eller att han själv kan vara inblandad.
     Berättelsen inleds lite trevande men snart ökar tempot och lämpliga stickspår läggs ut. Lite läskiga är fantasierna kring ullsaxen och kring hur straff ska utmätas på dem som  inte straffas via domstol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar