Min blogglista

tisdag 3 mars 2020

Linds samlade kåserier

 Kalle Lind är diversearbetare i kulturbranschen, vilket  betyder att han är författare, satiriker, radiopratare och manusförfattare. Bland annat. Han debuterade som författare för tio år sedan och har sedan dess skrivit närmare tjugo böcker. Den senaste är en biografi över Hasse Alfredsson.       
   I den här boken har han samlat texter från åtta år.  Krönika, kolumn eller kåseri - Lind själv gillar termen kåseri för att det har den sortens farbroraktiga klang som han har en kronisk svaghet för.
    Men för en gammal Fantomenläsare som Kalle har även krönika ett särskilt skimmer över sig. Det är i krönikeböckerna som varje Fantomen nedtecknar sina äventyr och läser för pojkarna Rex och Tomtom om tidigare fantomers bravader. Och vem vet, kanske kommer också Kalles barnbarn att plocka ner denna krönikesamling för att läsa om fighter mot pipande hushållsartiklar, om klädtillverkarnas ovana att sätta lappar i kalsongerna och om Skånetrafikens oförmåga att göra biljettautomater. Om nöjesstofiler och andra gubbar, om poliser, tiggare, grannar, politiker och barn, egna och andras. Och naturligtvis om Cornelis och Hasseåtage.  
Hans bästa texter samlas under rubriker som
Saker jag varit med om och människor jag mött , Staden jag råkar bo i och staden jag råkar komma ifrån , Moralgranskaren och Kulturkonsumenten .    
        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar