Min blogglista

tisdag 17 mars 2020

Hjärnan & skärmarna

    En av fjolårets viktigaste böcker, enligt mitt tycke, är "Skärmhjärnan" av Anders Hansen. I år finns den dessutom på bokrean.
   Det handlar om hur den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig.
    Den är helt enkelt i osynk med vår tid!
    Men det betyder inte att du står maktlös eller att det saknas lösningar – med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker.
    Den mänskliga hjärnan är skapad i en helt annan tid, och kanske borde vi visa den lite mer hänsyn. Så följ med på en spännande resa och få en helt ny bild av det som händer och sker i ditt huvud! På köpet kan du och dina barn bli friskare och komma bort från skärmberoendet. Lite orolig blir jag av att tänka på hur alla som sitter hemma i karantän tar till olika skärmar för att få tiden att gå. Det är helt enkelt inte bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar