Min blogglista

fredag 21 september 2012

Öppenhjärtig Körberg

  Puuh. Äntligen fredag kväll.
   Hela dagen har jag laddat in intressanta historiska föredrag på Se svenska historiedagarna och i morgon bitti börjar nytt pass. Nu måste jag varva med annat.
  I ett av de gråa bokpaket som nu dunsar in låg igår Tommy Körbergs memoarer, "Sjung tills du stupar".
  Jag har bara läst små bitar här och där och njutit av bokens lekfulla layout med inklottrade illustrationer. Snyggt!  Kristin Lindström står för den.
  Allt började när Bert Gustav Tommy Körberg gjorde sin debut som femåring på Brunnskvittret i Ronneby. Han sjöng Gunde Johanssons "Torparvisan" och fick två askar Tutti-Frutti som gage. Det gav mersmak.  I början av 1960-talet svepte popvågen över Sverige och Tommy bildade band med sina kompisar  och artistkarriären var igång.
   Körberg har jobbat med Hasseåtage sjungit i musikalen Chess i Londonoch vunnit svenska melodifestivalen två gånger. För att nämna något. Samarbetet med Björn Ulvaeus och Benny Andersson har fortsatt och tidigare i år fick han årets Dansbands-grammis tillsammans med övriga BAO, Benny Anderssons Orkester.
  I sin boken berätta han fö rKlas Ekman omsitt liv i rampljuset, om kokainmissbruket och tiden bakom galler och om hur det har påverkat honom att ha lämnats bort som barn.  Han verkar ha haft ambitionen att berätta allt. Ska bli kul att läsa den för Tommy står ju för många soundtracks i våra liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar