Min blogglista

söndag 30 september 2012

Hösten har sin charm


  Hittills har hösten här på Åland varit mild. Inte en enda frostnatt. Men visst är det kallare väder på gång, i morgon är det ju första oktober och en kall fullmåne lyser över oss.
  Om höstens glädjeämnen skriver Susanna Widlundh i boken "Härliga höst" med fint foto av Lina Karna Kappel.
   Författaren presenterar en lång rad förslag på hur hösten kan bli den period då trädgården är som allra frodigast .Dessutom förmedlas glädjen med att under hela säsongen, även på hösten, kunna plocka in buketter av blommor och blad som kan pryda sin plats inomhus. Träd och buskar är i många fall som allra vackrast på hösten.

   Sprakande färger på bladen ger trädgården en ny dimension. Hösten är också en perfekt årstid att  förbereda trädgården för den kommande våren. Med nya lökväxter kan nästa säsong inledas ännu bättre än den förra och perenner och buskar som planteras på hösten får en bra start till kommande vår.
  Här får man tips på bland annat delning och övervintring av växter. Ja, det finns mycket man kan göra i trädgården, ända fram till första snön. Boken har också en faktadel med information om varje växts egenskaper och vad de behöver för betingelser för att fungera i trädgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar