Min blogglista

torsdag 3 april 2014

Fartig roman om högländerna

 Christina Courtenay är en författarpseudonym. I verkligheten heter hon Pia Christina Tapper Fenton, eller Pia Fenton vardagsvis. Hon har en svenska bakgrund. Hennes föräldrar bodde i Nässjö och Christina tillbringade sina första 16 år i Sverige. Därefter flyttade familjen till Japan, och det gav henne en djup insikt i flera kulturer.
  Tidigare i år läste jag hennes historiska roman "Tigerporten" och gillade den. Den handlade om de tidiga ostindienfararna och om förvecklingar i Skottland och Göteborg. "Storm över högländerna", som är precis nyutkommenhos EA-förlag, är en fristående fortsättning på den. Nu är det en ny generation som tar över, Brice Kinross är Killian Kinross son och har blivit en stilig ung man. Sviken i kärlek behöver han en ny start i livet. Han välkomnar möjligheten att lämna Sverige för det skotska höglandet där han får ta över familjegodset.
  Året är 1754 och det är stora problem på Rosyth Estate. Brice anländer till Skottland i efterdyningarna av engelsmännens hämnd över skottarnas uppror under Bonnie Prince Charles. Godset är i ruiner och pengarna försvunna. En illvillig förvaltare har fyllt sina egna fickor och aldrig tänkt på godset. I den vackra, rödhåriga Marsaili Buchanan, som sköter hushållet, får Brice en allierad. Men kan han lita på henne?
  Snart är dramatiska förvecklingar igång.

   Romanen håller högt tempo och jag har sträckläst den och jag gillade den verkligen. Hoppas Courenay skriver på en fortsättning. Högländerna är ju en så fantastisk miljö.

1 kommentar:

  1. Låter lite som en svensk-skotsk Poldarksaga.

    SvaraRadera