Min blogglista

måndag 7 april 2014

Ingen tid för depp

 Världen kanske håller på att gå under men det är ingen ursäkt för en hundägare att sitta hemma och deppa. De måste ut och promenera och träffa andra hundar - och deras ägare.
  Det är en av lärdomarna i brittiska kolumnisten Michele Hansons bok "Älskade hund !", en bok om hur det är att leva med hund - en varelse som aldrig kommer att anklaga dig för att ha förstört hans/hennes liv när den blir vuxen och som alltid kommer att älska dig villkorslöst.
   Författaren  är hjälplöst fast i kärleken till sina två boxertikar. De fyller hennes vardag med mening men ger också med massor av oro och bekymmer. Med humor, uppriktighet och självironi berättar hon om sitt med hund. Hon skäms inte för att förmänskliga sina livskamrater och precis som de flesta hundägare pratar hon babyspråk med dem. Här finns mycket för nyblivna hundägare att lära men också massor av galna historier om "best in show" och "worst in show", om hälsa, mat och motion.
   Det finns många svåra situationer en hundägare måste lära sig att behärska: löpare som utlöser hundens jaktinstinkt, cyklister som prejar både ägare och hund utan att be om ursäkt och hundar som är starkare och snabbare än en själv, och möten med hundar som bara har en sak i huvudet - sex.

   Och hur hanterar man umgänget med gamla trogna vänner som är livrädda för ens älskade lilla vovve?

1 kommentar: