Min blogglista

onsdag 23 april 2014

Vi gör det imorgon

   Att skjuta upp, prokrastinera, göra det i morgon, det är något vi alla gör
  De allra flesta väntar gärna minst en dag med att ta tag i det som egentligen borde fixas direkt. Först när vi närmar oss sista minuten får vi upp tempot på allvar och under sista femtedelen av den tid vi har på oss gör vi större delen av en viss uppgift.
    Om varför vi beter oss så handlar "Dansa på deadline" av Alexander Rozental och Lina Wennersten
   Lina Wennersten är journalist och har bland annat arbetat för Språktidningen, Modern Psykologi och Psykologifabriken. Alexander Rozental är psykolog och doktorand i klinisk psykologi vid Stockholms universitet och verksam inom Psykologifabriken.
. Den ger dels ger en vetenskaplig förklaring till varför vi skjuter upp saker, dels visar den hur vi kan göra för att förändra vårt beteende med konkreta exempel och övningar. Utgångspunkten är forskning inom beteendeekonom och, kognitiv neurovetenskap och inlärningspsykologi. Boken vänder sig till alla som har svårt att ta tag i saker och det är så svårt att få ändan ur vagnen.
  En nyttig och lättillgänglig bok som hjälper en att se varför maskning kan vara en strategi. Fast den binder ris åt egen rygg i form av stress och sämre resultat.
  Skjut inte upp läsningen av den här boken!

1 kommentar: