Min blogglista

fredag 4 april 2014

Memoarer i zigzag

 Gillar man teater så gillar man nog Lena Söderbloms lättsamma memarbok "Utan en tråd - kåserier om ett liv i zigzag". Författaren är dotter till Åke Söderblom och uppvuxen med teater. Nästan alla släktingar hade yrken som anknöt till teater.
  Författaren är är en av Sveriges mest uppskattade skådespelerskor som inte bara uppträtt på teaterscenen utan också medverkat i filmsuccéer som Fröken April och Sängkammartjuven samt skapat klassisk TV-underhållning, som till exempel Herr och Fru Papphammar.
  Men när Lena växte upp var det en dygd att inte ta plats. Nu sätter hon sig själv i främsta rummet och läsaren får följa Lena på en spännande resa genom livets alla akter och möter på vägen några av Sveriges mest hyllade skådespelare - Gunnar Björnstrand, Jarl Kulle och Gösta Ekman för att bara ta några. På ett mästerligt sätt har hon zickzackat sig genom sitt liv på jakt efter den tid som flytt.
   Ochjo, författaren har ett förhållande till sömnad. Hennesförsta teateruppdrag var att sy en kappa till en firad skådespelerska. Fast hon inte hade något mönster blev resultatet bra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar