Min blogglista

torsdag 24 juli 2014

För mycket våld

 Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors fått många läsare. Nu byter han spår och tillsammans med Markus Lutteman inleder han med "Zack" en ny romanserie. Men den serien får nog vara för min del, det verkar alltför blodigt och våldsfixerat. Det är "extra allt" som gäller i fråga om detaljer.
     Det börjar med att fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes skador har hon blivit attackerad av hundar. In på scenen kommer tjugosjuårige Zack, som har gjort kometkarriär inom Stockholms-polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden. Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i stockholmsk historia.
   Det är möjligt att publiken vill ha böcker av det här slaget men jag vill det inte, boken ger mig  kväljningar och känns som en spekulation i våld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar