"Vinterkalas" ger matinspiration under den
mörkaste, men också den mest ljusglittrande tiden från allhelgonahelgen
till tjugonddag Knut. Den tid när det är kväll redan klockan tre på
eftermiddagen och då kan man börja laga mat tidigt. För
Hannu
älskar vintern, den sällsamt lugna atmosfären när matglada middagsgäster
samlas i hans kök eller kring det generöst dukade bordet på torpet
hos Barbro och Kåre Hellström. Med hjälp av vännerna är boken fylld av genomarbetade familjerecept, med matminnen och smaker som genomlagats i årtionden och överlevt oräkneliga söndagar och generationsmiddagar. Recept för många eller för en eller två: Röd novemberfest med värmande soppor, fisk och goda grytor. Advent med jullängtan, kaksöndag med fler än sju sorter: Mandelmusslor, Mammas mandelstjärnor, Tant Gottys smörkransar, pepparkaksbak, klenäter, och julgodis.
Visst, julen är över, men det är mycket vintertid kvar och plats för vintrig mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar