Min blogglista

torsdag 26 februari 2015

Mer om Shetland

Med  "Dött vatten" (Dead Water) fortsätter Ann Cleeves sina berättelser från Shetlandsöarna, fortfarande med Jimmy Perez i huvudrollen. Med miljöerna, personporträtten och intrigerna i serien från Shetlandsöarna har Ann Cleeves nått en stora publiken. För den första boken i kvartetten, Svart som natten, (Raven Black) fick hon både det prestigefyllda engelska priset Gold Dagger Award.
   När den här berättelsen tar sin början har en journalist hittas död i en båt i marinan nedanför åklagarens hus på den största av Shetlandsöarna. Det blir den unga Willow Reeves från en ö i Yttre Hebriderna som får hand om fallet, eftersom kriminalaren Jimmy Perez är halvt sjukskriven och har inte hämtat sig efter sin fästmös död.
   Men Jimmy Perez kan förstås inte låta bli att engagera sig i fallet och hjälpa sin kollega.
Markham, den döde journalisten, kom ursprungligen från Shetlandsöarna, men hade lämnat dem för många år sedan och gjort sig ett namn i London. Så varför hade han nu återvänt?
   Willow Reeves och Jimmy Perez kommer i sitt sökande till Sullum Voe, centrum för Shetlands olje- och gasindustri i Nordsjön. Snart visar det sig att Markham under sina sista dagar arbetade med ett stort reportage, uppenbarligen ett som var tillräckligt avslöjande för att motivera hans död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar