Min blogglista

fredag 4 september 2015

Om vardagens lycka


 Den folkkära och nästan ihjälkramade tv-personligheten Ernst Kirchsteiger kommer ut med en annorlunda bok, skriven tillsammans med Carina Nunstedt.
   "Lyckan i det lilla" heter boken i litet format, som har tecknad humle på omslaget och humlen slingrar sig genom hela boken.
   Mest handlar den om hur vi kan finna mer lycka i vardagen. Ernst upptäcker det som är vackert, låter känslorna styra och vet att det får oss att må bra. Med berättelser ur sitt eget liv delar han med sig av både ljus och mörker och ger sin syn på hur man skapar plats för mer kärlek, närvaro, lugn och lycka.
   En bok att inspireras av och hämta kraft ur. En bok som hjälper människor att hitta hem och bli mer nöjd med sig själva. Om vikten av att försonas med döden, att vänta in sin själ och att uppleva livet med alla fem sinnen. Och att göra sig kvitt föreställningen om att den som äger mest är lyckligast - för så är det inte. Boken ger konkreta tips, till exempel vad det innebär att leva efter ”korvkiosk-principen”och om att ha regelbundna utvecklingssamtal med sig själv och sin partner.
   Att träna huvudet är viktigare än att träna kroppen, menar Ernst Kirchsteiger som sjunger långsamhetens lovför ett mer harmoniskt och glädjefyllt liv. Sluta jaga. Var snäll mot dig själv. Världen går inte under om du inte gör allt idag. Allt det där som äldre människor vet men som "den moderna människan" förkastat. Boken innehåller också både nya och gamla Ernst-citat: ”En vanlig sketen tisdag kan bli bra!" och " Alla kan bli en parabol för lycka!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar